Odontologija


Odontologija

Mūsų veterinarijos klinikose teikiamos odontologinės paslaugos – dantų apnašų/akmenų valymas ultragarsiniu skaleriu (burnos higiena), dantų poliravimas bei pažeistų dantų rovimas šunims ir katėms. Nuvalius dantų apnašas dantų paviršius yra poliruojamas specialiais šveitikliais, todėl sumažinama apnašų kaupimosi rizika ateityje.

Rekomenduojame apsilankyti bet kurioje WELLVET veterinarijos klinikoje jeigu pajutote nemalonų kvapą iš augintinio burnos, pastebėjote apnašas ant dantų ar paraudusias kraujuojančias dantenas. Profilaktinę augintinio dantų apžiūrą rekomenduojame atlikti kas 6-12 mėn. Klinikose dirbantys specialistai apžiūrės jūsų augintinio dantis, esant reikalui atliks rentgeninį tyrimą ir nustatys galimas diagnozes ir pateiks galimą gydymo planą.

Odontologinės procedūros yra atliekamos taikant bendrąją nejautrą. WELLVET veterinarijos klinikose naudojamos modernios inhaliacinės anestezijos ir gyvybinių rodiklių stebėsenos sistemos, kurių pagalba užtikrinamas maksimalus saugumas procedūros metu. Prieš procedūrą yra atliekama išsami klinikinė apžiūra ir laboratoriniai kraujo tyrimai (morfologinis ir biocheminis tyrimai), kurie padeda gydytojui parinkti maksimaliai saugias anestezines medžiagas. Šią procedūrą galima atlikti ir jaunam ir vyresnio amžiaus augintiniui, nes kvalifikuoto personalo, modernios įrangos ir  reikiamų tyrimų pagalba anestezijos rizika yra sumažinama iki minimumo.